21 september 2024
16:00

Skoftebyns IF

Tvåsiffrigt i måstematch på hemmaplan!

På lördagen spelade vi hemma mot Skoftebyn, ett lag som kommer komma sist i serien och som alla förväntade sig att vi skulle vinna emot. Helst med stora siffror. Vi lyckas med bedriften att göra 10-0, fördelat på 5 mål per halvlek. Jag tycker det är bra gjort med tanke på förusättningarna. Trollhättans FK gjorde sitt genom att slå Ardala hemma så vi visste vad som gällde när vi gick ut för vår match. Seger och marginalen ner till dem fortsatt 5 poäng.
Innan match pratade vi om hur viktigt det skulle bli att hålla uppe farten i vårt presspel för att få lägen att ställa om på dem, innan de hann och ställa upp sig för försvarsspel. Vi pratade också om att göra en bättre prestation än vi gjorde mot dem i våras, då vi var ganska bleka rent ut sagt.
Vi började också matchen med energi och frenesi, vi satte vår press och vann boll tidigt. Det resulterade också i att vi gjorde två mål inom första kvarten, vilket var viktigt.
1-0 gjorde Vilmer på fin assist av Hugo som gjorde en av sina 100-tals löp längs kanten och tog sig in i straffområdet. Det var ett fint anfall från början till slut. Han spelade snett inåt och Vilmer bredsidade in bollen.
2-0 kom på en hörna av Leo där Gurra nådde högst med skalpen och snuddade bollen vidare in i bortre burgaveln. Enkelt kan tyckas men ändå är det något inövat då vi har en uppställning på hörna som vi tror mycket på och som resulterat en del i år.
3-0 gjorde Leo lite på egen hand och på ett något dråpligt sätt då en lång boll från Ludde skulle nickas hem till målvakten men kommuniktationen var inte så bra i deras försvar. Nicken gick över målvakten, som sprang efter bollen som studsade i insidan av stolpen och Leo var framme på returen och slog in bollen i öppet mål.
4-0 gjorde Krille på ett fint anfallk där Leo kom igenom till vänster och slog ett fint inspel mot bortre stolpen och Krille var klinisk och satte bollen uppemot nättaket. Fint anfall från början till slut.
5-0 kom sedan på straff efter tilltrasslad situation efter hörna. Gurra krigade om bollen på första stolpen och blev fälld. Leo satte straffen säkert i mål.
Emellan målen så kan man på matchvideon se att vi har en hel del chanser utöver men att göra 5-0 på beställning är riktigt bra gjort av killarna.
I halvlek var vi nöjda med stora delar av spelet och pratade om att fortsätta ösa i andra halvlek. Målskillnad ska inte underskattas och nollan skulle vi se till att hålla intakt.
Att gå ut och göra ytterligare 5 baljor är bra av spelarna. Att hålla fokus och fart efter 45 så överlägsna minuter kan vara svårt men i den här matchen körde vi bara på.
Andra halvlek hade inte pågått särskilt länge innan Philip gjorde 6-0 på egen hand. Han snodde bollen från deras sista gubbe och visade ingen pardon när han satte bollen i hörnet, fri med målvakten.
7-0 gjorde Leo på passning från Philip, som återigen snodde bollen i deras försök till speluppbyggnad. Han tog sig ner till kortlinjen och hittade Leo snett bakåt som lade upp bollen i nättaket.
Ludde gjorde 8-0 på ett långskott. Han klev fram efter en rensning från deras målvakt, tog ner bollen och drev upp några steg och sköt hårt, lågt utan chans för målvakten.
Philip gjorde sedan 9-0 på ett anfall där Skoftebyn rullades upp via 5-6 passningar. Philip blev fri vid straffområdet och sköt lågt, hårt i hörnet och målvakten hann inte dit. Väldigt fint spel.
10-0 gjorde sedan Vilmer på en fin passning djupled av Jonas, kul att han är med igen efter långt skadeuppehåll.
Emellan målen hade vi både stolpe och ribba och målvakt eller täckande försvar som gjorde att det inte blev fler mål.
Riktigt kul att se vårt fokus där vi lyckas att driva spelet hela matchen och aldrig släppa av på farten vi har i laget. Kul att vi har kommit dit nu och hoppas vi kan fortsätta på samma sätt på onsdag. Då möter vi Sil på hemmaplan på Bendersvallen och har då möjlighet att ta första platsen i serien, vid vinst.
I våras, i bortamatchen mot dem, tycker jag att Sil var svåra att tas med. Det var en match som kunde gått lite hursomhelst men slutade till sist 2-2. På onsdag hoppas vi att vår fart och motivation ska göra att vi matchar dem bättre än den gången. Vi ska förbereda oss på bästa sätt och vara inställda på att göra en riktigt bra insats!